Megrendelő

Gyártás éve

Gyártási idő

8 hónap

Projekt bemutató

Continental DV5R Front-End kábel előkészítő berendezések

A 2 berendezésből álló gépcsoport a PSA konszern vezérműtengely-jeladó szenzorához szükséges kábelt készíti elő a gyártósor többi berendezés számára.

Continental DV5R Front-End kábel előkészítő berendezések

A berendezések előgyártmánya egy méretre darabolt kábel, aminek mindkét végén egy rövid szakaszon eltávolítják a köpenyszigetelést. Ez a kábel kerül be a gépcsoport első gépébe a körasztal töltő/ürítő pozíciójába. (Egy speciális paletta hordozza a kábelt mindaddig, amíg a gépcsoport második gépe is befejezi a műveleteket, és csak ez után lehet eltávolítani a kábelt a palettából.)

Első lépésként a berendezés egy kamerás ellenőrzéssel megvizsgálja a kábelelrendezést. A kábel csak akkor fordulhat a körasztalon a következő pozícióba, ha az egyes erek elrendezése mindkét végen megfelelőek.  Az asztal második pozíciójában a berendezés méretre vágja a kábelereket, majd megfelelő hosszon csupaszolja is azokat. Ezt a folyamatot mindkét kábelvéggel elvégzi a gép.

A kábel ezután a kompaktáló pozícióba kerül, mely még szintén a körasztalon található. Itt egy speciális ellenállás hegesztő fej erenként külön-külön elvégzi a kompaktálást (az elemi szálakat egyetlen, homogén kontaktáló testté alakítja).

A körasztal ezután ismét az első pozícióba viszi automatikusan, a kábelt, ahonnan manuálisan a palettával együtt egy gravitációs görgős pályán kerül továbbításra a gépcsoport második berendezéséhez, a hegesztő állomáshoz.

A hegesztő állomás két, egymástól független részből áll:

Az egyik egység automatizáltan végzi a szalagtekercsen érkező csatlakozó elemek darabolását és hajlítását. Az elkészült darabokat szállító szalagok juttatják a berendezés másik egységéhez, a hegesztő munkahelyhez. Itt a megfelelő csatlakozó elemek, valamint a kompaktáló berendezésből kapott kábel egy ún. hegesztő palettán manuális elhelyezésre kerülnek. Ez a paletta biztosítja az alkatrészek egymáshoz viszonyított helyzetét a hegesztéskor. Ezt követően a hegesztő egység szintén az ellenállás hegesztés elvén kialakítja a kötéspontokat a csatlakozó elemek és a kábelerek közt.

Continental DV5R Front-End kábel előkészítő berendezések

A munkafolyamat végén, a berendezés nyitja a speciális kábelhordozó palettát, már eltávolítható a gépcsoportban elkészült termék.

A csatlakozóelemekkel ellátott kábel ezután egy szállítószalagra kerül, amely a gyártósor következő berendezéséhez szállítja azt.

×
img

  Lépjen velünk kapcsolatba

  Elérhetőségeink

  E-mail címünk

  alprosys@alprosys.hu

  sales@alprosys.hu

  Címünk

  9027 Győr, Berkenyefa sor 5.

  Jelentkezési űrlap
  Jelentkezési űrlaphoz további szöveg megejelnítése.