Szolgáltatási terület

Megrendelő

Gyártás éve

Gyártási idő

12 hónap

Projekt bemutató

A megmunkált alkatrész:

Padlólemez hegesztéshez

Az összeszerelő sor automata készülékekből áll.

Cégünk a teljes padlólemez hegesztéshez szükséges módosítást hajtotta végre. Az átalakítás során 16 hegesztő készüléket (ebből 12 teljesen új) , 3 új robotos kenőállomást, 5 átadó állás, 21 robot megfogót, 6 forgótáblát, 1 POP hegesztőt (Tucker) és egy komplett véghegesztő sort terveztünk, gyártottunk, telepítettünk, és helyeztünk üzembe.

A Suzuki esztergomi gyára számára már több alkalommal készítettünk automata berendezéseket. A képen látható gép a hegesztőüzem számára készült, mellyel a padlólemez gyártósor átalakítása valósult meg Vitara típusú személygépkocsikhoz.

A tervezés során SMC pneumatikát használtunk.

A tervezési folyamat vevői elvárás alapján Siemens NX7.5 programmal történt. (4 licenccel rendelkezünk). A gépészeti tervezéssel párhuzamosan a teljes gyártósori folyamat Siemens RobCAD programmal került ellenőrzésre, melyhez cégünk 1 licenccel rendelkezik. Továbbá offline robot program is készült, így az online robotprogramozás kevesebb időt vett igénybe, ami a szűk gyártási határidő miatt is fontos volt.

Partnerünk kérésére a – teljesen új és a módosított – hegesztő készülékek összeszerelés után 3D méretellenőrzésen mentek keresztül.

A tájoló csapok és felfekvő felületek méretpontossága a bázistól (autó koordináta rendszer) +-0.1 és +-0.2 között kellett hogy legyen. Ez egy mintegy 2000×1500 mm méretű hegesztő készülék esetén elég szigorúnak mondható, azonban az általunk tervezett és gyártott berendezés, teljesítette a magas elvárást.

×
img

  Lépjen velünk kapcsolatba

  Elérhetőségeink

  E-mail címünk

  alprosys@alprosys.hu

  sales@alprosys.hu

  Címünk

  9027 Győr, Berkenyefa sor 5.

  Jelentkezési űrlap
  Jelentkezési űrlaphoz további szöveg megejelnítése.